About

We are nature defending itself

Als UX designer/researcher was mijn missie om de digitale wereld gebruiksvriendelijker te maken.

Nu onze fysieke wereld (de natuur) om hulp schreeuwt wil ik mijn strategie- en onderzoekskills inzetten voor een duurzame toekomst.

Marijke Dekker

Founder Sustainable Starters

Mijn ervaring

Dec. 2021 – sep. 2022

Lead UX researcher

UX research opzetten bij Studio Doppelgänger. Trainen en coachen van collega’s. Uitvoeren van strategische UX research & design projecten voor klanten.

Mrt. 2021 – nov. 2021

Online strateeg

De online strategie, merkidentiteit en community van Squarewise ontwikkeld + UX Design van de website in samenwerking met Heldergroen & Defigners.

Jan. 2016 – feb. 2021

Founder Sticktail

Mijn afstudeerproject: een van de eerste research repositories doorontwikkeld tot volwaardig product in samenwerking met Valsplat. Nu genaamd Reveall.

Aug. 2014 – jan. 2019

UX Designer/researcher

Uitvoeren van verschillende UX design, research en adviesopdrachten voor klanten als AH, PostNL en Nationale Nederlanden vanuit Valsplat.

Opleidingen & cursussen

Nov. 2022 – heden

Introduction to Ecosystem Restoration

Cursus waarin je de basisprincipes van ecologie leert en hoe je verwaarloosde ecosystemen herstelt. Met nadruk op biodiversiteit, CO2- en watercycli herstellen.

Jul. 2022 – heden

soil food web foundation courses

Bodembiologie cursus met theoretische kennis over het regeneren van landbouwgrond waardoor het gebruik van chemische middelen overbodig wordt. Daarnaast zorgt deze methode voor maximale CO2 opslag in de grond.

Mar. 2022

Permaculture Design Course (PDC)

Een twee weekse cursus in Portugal gegeven door Silvia Floresta. Waarbij je leert een zelfvoorzienend systeem te ontwerpen in samenwerking met de natuur.

Feb 2021 – Apr. 2021

Engineering Design for a Circular Economy

Succesvol afgeronde curus: Technisch ontwerp voor een circulaire economie. Aangeboden door een online leerinitiatief van de Technische Universiteit Delft.

Sep. 2011 – Jul. 2015

Communication & Multimedia Design

4 jarige fulltime opleiding gericht op het user-centered ontwerpen van apps, websites, games en interactieve installaties bij de Hogeschool van Amsterdam.

Online kennismaken?

Wil je weten waar ik je bij kan helpen voor het realiseren of verbeteren van jouw duurzame project of bedrijf? Of ben je gewoon benieuwd wie ik ben en geïnteresseerd in een samenwerking?

Bel, app of mail mij